mandag 23. august 2010

Sølv til Even og Bronse i lag!!


I NM på hjemmebane i Kongsberg slo vi endelig til skikkelig! Desverre måtte Jon utgå med feber. Og med Espen som stevneleder måtte vi stole på Even, Tore, Bjørnar, Knut Ole, Truls og debutant Morten.

Og fy så spennede det ble!

Bjørnar var med tetgruppa opp av vannet, men foran gruppa var Eirik Ravnan og junior Blummenfeldt stukket av. Ravnan var oppe på 19.45, mens forfølgerene var 1.30 bak. Bjørnar kranglet med en veps i skiftesonen, den ville være med på tur oppi skoen:-) Dermed mistet han kontakten når forfølgergruppa stakk ut på sykkel.

Even, Knut Ole, Morten og Truls kom så og si samlet opp tre minutter bak forfølgergruppa, og hadde alle gode utgangspunkt før syklinga. Tore hadde desverre nok en tung svømming og var ute av tetstriden med 31:13

Og det var på sykkelen, i en løype skreddersydd for seg, at Even gikk til verks på sin Ridley Dean. Beste sykkeltid med 57:38 på 40km/t førte han helt opp i tetkampen. Det var bare Even Hersleth og Michael Reinboth som matchet farten til Even, i tilegg til Kristofer Larsen som haddde angrepet fra forfølgergruppa og kjørt seg helt opp til, og forbi Ravnan i tet. Bjørnar syklet også sterkt og var med restene av forfølgergruppa inn til skifting. Litt lenger bak gjorde Knut Ole nok en sterk sykling og var helt oppe å kjempet i topp 10. Morten hang også bra med på sin antatt svakeste disiplin, med Truls ikke langt bak.

Inn til skifting hadde Larsen opparbeidet seg et forsprang på nesten 2min. Som nummer to fulgte junior Johannessen før Even Hersleth, vår Even og Michael Reinboth kom stormende. Spenningsmomentet var nå om de to Evene kunne ta igjen Larsen. Eller skulle veteranen fra Holmestrand holde unna? Hersleth hadde en luke på Olsen og de tok innpå Larsen hele tiden. Med 1 runde igjen var de ikapp og det var 24sek mellom de 2 med 3,3km igjen å løpe. Vår Olsen prøvde alt han maktet å tette luka. Han løp som en gud og hadde dagens beste løpetid med 35:44, men Herslett tapte bare 10 sekunder totalt på 10km, og hold unna med 21 fattige sekunder! Kristofer Larsen holdt unna for alle andre og sikret bronsen.

Litt lenger bak kjempet Knut Ole seg inn til en knallsterk 8.plass. Bjørnar holdt også veldig bra på løp denne gangen og leverte en sterk 11.plass. Og rett bak der kom Morten, med bakgrunn fra orientering, inn til 13.plass.

Tore hadde en tung dag i alle disipliner og ble nr. 27, mens Truls nok fikk merke forrige helgs Oslo Tri og sprakk på løp inn til en 29.plass.

Men med Even, Knut Ole og Bjørnar tok vi bronse i lagkonkurransen, bare slått av Østmarka og Holmestrand.

I tilegg greide BKs Heidi Rørdam Gundersen Bronse i dameklassen! Kanskje vi skal satse på et damelag også neste år??

Uansett er vi veldig førnøyd med endelig å være med å kjempe i teten. Nivået og bredden i Norsk Triathlon har aldri vært bedre, og neste år skal vi ha med enda flere der oppe:-)


Foto: Kondis.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar